Tym razem krotki post kulinarny
Odkrywanie zaleznosci przypraw to wybitnie zajmujace zajecie. Szczegolnie dla wlasnego podniebienia.
Ja dzis serwuje kurczaka w miodzie pitnym z warzywami :)
skladniki
Filet z kurczaka ( w zaleznosci od ilosci osob)
miod pitny
pomidor, cebula, dwa ziemniaki, papryki zolta, czewona zielona
oliwa
przyprawy (sol czosnkowa, pieprz, bazylia, oregano)
ewentualnie przyprawa do kurczaka
przygotowanie
wstawic ziemniaki
oczyscic filet, posolic, pokroic, zalac miodem, odstawic
poszatkowac warzywa
po ugotowaniu ziemniakow odcedzic, pokroic w plasterki lub cwiartki
rozgrzac patelnie z oliwa
wrzucic warzywa niech sie dusza,
po jakis 10 minutach dorzucic kurczaka wraz z zalewa
poddusic wspolnie mieszajac i dodajac przyprawy
podawac
filet im dluzej bedzie w zalewie tym lepiej skruszeje i przejdzie aromatem
aby wykonac danie szybciej mozna tez uzyc jakis mrozonych warzyw acz to nie to samo :)
smacznego
sobota, 22 sierpnia 2009
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz